• امروز : شنبه - ۸ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 27 April - 2024
6

شورای حقوق بشر سازمان ملل، ماموریت جاوید رحمان، گزارشگر ویژه حقوق بشر در امور ایران را برای یک‌ سال دیگر تمدید کرد + متن کامل بیانیه ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی پس از انتخاب مجدد جاوید رحمان

  • کد خبر : 6833
  • 01 آوریل 2022 - 18:46
شورای حقوق بشر سازمان ملل، ماموریت جاوید رحمان، گزارشگر ویژه حقوق بشر در امور ایران را برای یک‌ سال دیگر تمدید کرد + متن کامل بیانیه ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی پس از انتخاب مجدد جاوید رحمان

به گزارش آژانس خبری مبین۲۴، با رای مثبت ۱۹ کشور از ۴۷ کشور عضو شورای حقوق بشر سازمان ملل، ماموریت جاوید رحمان، گزارشگر ویژه حقوق بشر در امور ایران، برای یک‌ سال دیگر تمدید شد. در جریان این رای‌گیری، ۱۲ کشور از جمله روسیه، چین، ونزوئلا، کوبا و هند به تمدید ماموریت آقای رحمان رای منفی […]

به گزارش آژانس خبری مبین۲۴، با رای مثبت ۱۹ کشور از ۴۷ کشور عضو شورای حقوق بشر سازمان ملل، ماموریت جاوید رحمان، گزارشگر ویژه حقوق بشر در امور ایران، برای یک‌ سال دیگر تمدید شد.

در جریان این رای‌گیری، ۱۲ کشور از جمله روسیه، چین، ونزوئلا، کوبا و هند به تمدید ماموریت آقای رحمان رای منفی دادند و ۱۶ کشور از جمله قطر، امارات و برزیل رای ممتنع دادند.

جاوید رحمان از تیرماه سال ۹۷ با رای شورای حقوق بشر سازمان ملل، به عنوان گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر در ایران معرفی شد. این حقوقدان پاکستانی-بریتانیایی، دکترای حقوق بین‌الملل دارد.

در طی این سال‌های مقامات گزارش‌ها و مستندات این گزارشگر سازمان ملل که ایران را به نقض حقوق بشر متهم کرده رد کرده‌اند و از سفر او به ایران برای انجام تحقیقات ممانعت به عمل آورده‌اند.

بیانیه ستاد حقوق بشر در واکنش به تصمیم شورای حقوق بشر در تمدید یکساله مأموریت گزارشگر ویژه وضعیت حقوق بشر در ایران

به گزارش مبین۲۴، ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی وابسته به قوه قضائیه پس از تصمیم شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در تمدید یکساله ماموریت آقای جاوید رحمان، گزارشگر ویژه وضعیت حقوق بشر در ایران بیانیه ای را به شرح زیر صادر کرد:

۱. جامعه بین المللی در حال تجربه شدیدترین مصادیق سیاسی کاری و سوءاستفاده ابزاری از سازوکارهای بین‌المللی در رابطه با موضوع حقوق بشر می باشد؛ فرایندی که روز به روز از اعتبار این سازوکارها، بویژه شورای حقوق بشر، کاسته و فعالان واقعی در این عرصه را ناامید کرده است.

۲. رای پایین به قطعنامه تمدید ماموریت گزارشگر، حاکی از عدم رضایت کشورها از برخوردهای سیاسی با حقوق بشر است. نظر به اینکه بار دیگر مجموع آرا کشورهایی که با ۲۸ رای منفی و ممتنع خود علیرغم تمامی فشارها و تهدیدهای موجود از قطعنامه حمایت نکردند از مجموع ۱۹ رای مثبت به قطعنامه بیشتر است، بار دیگر ثابت شد که ماهیت این قطعنامه، سیاسی و نه حقوق بشری بوده و فاقد وجاهت است.

۳. ترکیب آرای به قطعنامه تمدید مأموریت گزارشگر ویژه از سال ۲۰۱۸ (زمان انتخاب وی) تاکنون نشان می دهد که مشروعیت و مقبولیت مکانیسم گزارشگری علیه ایران به شدت کاهش یافته است. مجموع آرای منفی به قطعنامه تمدید مأموریت از ۷ رای به ۱۲ رای طی چهار سال گذشته افزایش یافته و مجموع آرای مثبت نیز از ۲۱ رای به ۱۹ رای کاهش یافته است. همچنین، میزان آرای ممتنع امسال نسبت به سال قبل نیز از ۱۴ به ۱۶ رای افزایش یافته است.

۴. این قطعنامه با حمایت پادشاهی انگلیس ارائه شده و توسط برخی حامیان غربی آن مانند آمریکا، کانادا، فرانسه، سوئد و رژیم صهیونیستی نیز مورد حمایت قرار گرفته است، آنانی که خود سابقه سیاهی در حوزه حقوق بشر دارند. گزارشگر ویژه نیز که خود یک تبعه انگلیسی است، حیثیت شورای حقوق بشر و پدیده مقدس حقوق بشر را قربانی اهداف سیاسی دولت متبوعش کرده است. تصمیم شورا در تمدید ماموریت گزارشگر ویژه با حمایت حداقلی از آن، مبنایی برای همکاری و تعامل نخواهد بود و جمهوری اسلامی ایران، آن را کاملا رد می کند.

۵. کشورهایی که به قطعنامه رای مثبت دادند، نمی توانند ادعا کنند که از حقوق بشر مردم ایران حمایت می کنند، چرا که آنها بطور مستقیم یا غیر مستقیم از ناقضان عمده حقوق ملت ایران در اثر تحریم های ظالمانه و غیرقانونی یکجانبه می باشند که توسط رژیم آمریکا تحمیل شده است.

۶. جمهوری اسلامی ایران بر مبنای الزامات دینی و اصول قانون اساسی، به حمایت و ارتقای حقوق بشر ادامه خواهد داد، همانگونه که در چهار دهه گذشته نیز به پیشرفت های عدیده ای در این حوزه دست یافته است.

۷. ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران ضمن قدردانی از اکثریت قریب به اتفاق (۶۰ درصد) کشورهای عضو شورای حقوق بشر که با آرای منفی و ممتنع خود عملا و به صراحت از قطعنامه سیاسی فوق حمایت نکردند، از دولت ها، سازمان های مردم نهاد، شخصیت‌ها، صاحبان فکر و اندیشه و مقامات بین المللی فعال در حوزه حقوق بشر می خواهد تا از هر ظرفیت و فرصتی برای پایان دادن به فرایند کنونی حاکم بر مهندسی حقوق بشر و سو استفاده ابزاری از آن در راستای پیشبرد سیاست های سلطه جویان بین المللی، استفاده کنند.

 

لینک کوتاه : https://mobin24.ir/?p=6833

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.