• امروز : پنج شنبه - ۱ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 21 November - 2024
10

گزارش تحلیلی مبین۲۴ از انتخابات ریاست جمهوری فرانسه؛ مکرون و لوپن به مرحله دوم انتخابات رفتند/ همه برای شکست راست افراطی بسیج شدند

  • کد خبر : 7093
  • 11 آوریل 2022 - 3:17
گزارش تحلیلی مبین۲۴ از انتخابات ریاست جمهوری فرانسه؛ مکرون و لوپن به مرحله دوم انتخابات رفتند/ همه برای شکست راست افراطی بسیج شدند

به گزارش آژانس خبری مبین۲۴، امانوئل مکرون، رهبر فرانسه و مارین لوپن، رقیب وی، روز یکشنبه برای مرحله دوم و نهایی انتخابات ریاست جمهوری که در ۲۴ آوریل برگزار می‌شود، واجد شرایط شناخته شدند، انتخاباتی که در آن یک لیبرال اقتصادی طرفدار اتحادیه اروپا در مقابل یک ملی‌گرای راست افراطی قرار خواهد گرفت. برآوردهای اولیه از […]

به گزارش آژانس خبری مبین۲۴، امانوئل مکرون، رهبر فرانسه و مارین لوپن، رقیب وی، روز یکشنبه برای مرحله دوم و نهایی انتخابات ریاست جمهوری که در ۲۴ آوریل برگزار می‌شود، واجد شرایط شناخته شدند، انتخاباتی که در آن یک لیبرال اقتصادی طرفدار اتحادیه اروپا در مقابل یک ملی‌گرای راست افراطی قرار خواهد گرفت.

برآوردهای اولیه از شمارش ۷۹ درصد کل آرای انتخابات ریاست‌جمهوری فرانسه در دور اول حاکی است که امانوئل مکرون با کسب ۲۷.۲۸ درصد و مارین لوپن با کسب ۲۵.۹۴ درصد آرا به دور دوم راه یافتند.

👆🏻 آخرین نتیجه انتخابات در زمان تنظیم این گزارش

کانال دوم تلویزیون دولتی فرانسه در آخرین تخمین خود از میزان مشارکت در دور اول انتخابات ریاست‌جمهوری اعلام کرد که ۷۳.۸ درصد از واجدان شرایط پای صندوق‌های رای حاضر شده‌اند. براساس تخمین این رسانه میزان عدم مشارکت واجدان شرایط ۲۶.۲ درصد است.

ژان لوک ملانشون، سیاستمدار چپ افراطی، نیز با کسب ۲۰ درصد آرا و فاصله سه درصدی از مارین لوپن از راهیابی به دور دوم انتخابات بازماند.

آقای ملانشون پس از اعلام نتایج اولیه، از هوادارانش خواست تا در دور دوم، به مارین لوپن «رای ندهند».

و در واقع همه نامزدهای اصلی شکست خورده در این انتخابات به جز اریک زمور که یکی دیگر از نامزدهای راست افراطی بود، از رای دهندگان خود خواستند تا دو هفته دیگر جلوی راست افراطی را بگیرند.

با این حال مارین لو‌پن، نامزد راست‌گرای انتخابات ریاست جمهوری فرانسه که به همراه امانوئل مکرون، رییس‌جمهوری، به مرحله دوم انتخابات راه پیدا کرده است، در سخنانی از همه حامیان نامزدهای حذف شده خواست از او حمایت کنند.

خانم لو‌پن در سخنانی خطاب به هوادارانش گفت که او رییس‌جمهوری کشور مستقلی خواهد بود که به تنهایی برای آینده خود تصمیم‌گیری خواهد کرد.

مارین لوپن به هواداران خود گفت که فرانسه با «دو دیدگاه متضاد درباره آینده» روبه‌رو شده است و مردم فرانسه با رای خود او را به راهیابی به دور دوم انتخابات ریاست جمهوری متفخر کردند.

با این حال فاصله آرای آقای مکرون با خانم لوپن بیشتر از پیش‌بینی‌ها بود و این همه به رغم آن است که مکرون خیلی دیرهنگام کمپین انتخاباتی خود را فعال کرد و پیش از انتخابات تنها در یک تجمع حضور یافت.

آقای مکرون یکشنبه شب که در جمع حامیان پرشور خود سخنرانی می‌کرد در ابتدا از همه فرانسویانی که در این انتخابات شرکت کرده بودند تشکر کرد و به تمامی نامزدهای این انتخابات درود فرستاد و گفت:‌ ”از همه و از جمله کسانی که در دور نخست انتخابات به من رای ندادند، دعوت می‌کنم تا از ما حمایت کنند.”

به گفته آقای مکرون او امیدوار است آنهایی که در دور نخست رای ندادند یا کسانی که به نامزدهای میانه‌رو رای دادند را تشویق کند که در دور دوم به او رای دهند.

او عوام‌گرایی و بیگانه‌هراسی را خلاف ارزش‌های فرانسه عنوان کرد.

امانوئل مکرون به هوادارانش در ستاد انتخاباتی خود گفت: «اشتباه نکنید. هیچ چیزی تمام نشده. مناظره‌هایی که قرار است طی دو هفته آینده داشته باشیم برای کشورمان و اروپا تعیین‌کننده است.»

وی افزود: «وقتی راست افراطی با همه اشکالش در کشور ما از چنین موقعیتی برخوردار است، نمی‌توانید بگویید که همه چیز خوب پیش می‌رود.»

مکرون اضافه کرد که برنامه‌های انتخاباتی آنان بسیار بهتر از برنامه‌های انتخاباتی راست افراطی است.

 نظرسنجی‌های Ifop نتیجه انتخابات در دور دوم را بسیار فشرده پیش‌بینی می‌کند که ۵۱ درصد برای مکرون و ۴۹ درصد برای لوپن تخمین زده شده است.  فاصله به قدری تنگ است که احتمال پیروزی در هر دو طرف در حاشیه خطا قرار دارد.

در پی انتشار برآوردهای اولیه از انتخابات فرانسه، بزرگ‌ترین اتحادیه کارگری این کشور موسوم به «س‌.اف.‌د.ت» از اعضای خود خواست که در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری به امانوئل مکرون رای بدهند تا باخت مارین لوپن، نامزد حزب راست افراطی، تضمین شود.

تخمین‌های اولیه در شرایطی اعلام می‌شود که اختلاف آرای رئیس‌جمهوری فعلی با رقیب اصلی خود بیشتر از آن چیزی است که اغلب تحلیلگران پیش‌بینی کرده بودند.

رای‌گیری انتخابات ریاست‌جمهوری فرانسه شامگاه یکشنبه ۲۱ فروردین، ساعت ۲۰ به وقت محلی پایان یافت.

به‌رغم موفقیت قابل توجه مارین لوپن، رهبر ۵۳ ساله حزب راست افراطی فرانسه موسوم به «تجمع ملی»، اکنون امیدها به پیروزی مکرون برای ماندن در کاخ الیزه در پنج سال آینده افزایش یافته است.

خانم لوپن با شعارهای ضدمهاجرتی و ملی‌گرایانه وارد رقابت‌های انتخاباتی شده است.

پیروزی لوپن در ۲۴ آوریل می‌تواند همانند رای برگزیت بریتانیا به خروج از اتحادیه اروپا و یا ورود دونالد ترامپ به کاخ سفید در سال ۲۰۱۷، تلنگری مشابه به تشکیلات اتحادیه اروپا باشد و فرانسه را که امروز در رده یک نیروی محرکه برای انسجام اتحادیه اروپا هست با رهبری یک بدبین به یورو که به اتحاد نظامی ناتو نیز مشکوک است، از این مقام ساقط خواهد شد.

در حالی که لوپن در این انتخابات از جاه طلبی‌های گذشته‌اش برای “فرکسیت” یا بیرون راندن فرانسه از واحد پولی منطقه یورو چشم پوشی کرده است، اما او همچنان اتحادیه اروپا را صرفاً اتحادی از کشورهای مستقل می‌داند نه یک کشوری بزرگ با دولت‌های متحد آنچنان که در ایالات متحده آمریکا هست.

والری پکرس، نامزد محافظه‌کار، نسبت به «عواقب فاجعه‌بار» در صورت شکست احتمالی مکرون هشدار داد و آن ایدالگو از نامزدهای سوسیالیست‌از هواداران خود خواست به مکرون رأی دهند «تا فرانسه دچار نفرت نشود».

ژان لوک ملانشون نامزد چپ تندرو که طبق برآوردها با حدود ۲۰ درصد آرا سوم شده است اضافه کرد که هیچ رأی نباید به لوپن داد.

اما همه آنها همچنان برای مکرون و برخی از سیاست‌های بسیار نامحبوبش در اولین دوره ریاست‌جمهوری وی و همچنین سبکی تهاجمی که بسیاری از رای‌دهندگان را از خود دور کرده است، سخنان بسیار تندی داشتند.

پکرس به هوادارانش گفت: «امانوئل مکرون با آتش بازی کرد.

زمور به اختلافات با لوپن اذعان داشت، اما گفت که مکرون انتخاب بدتری است.

تقریباً یک ماه پیش، به نظر می‌رسید که مکرون در مسیر انتخاباتی راحت قرار داشته باشد که به لطف رشد اقتصادی قوی، اپوزیسیون پراکنده و نقش دولتمردانه‌اش در تلاش برای جلوگیری از جنگ در اوکراین در سوی شرقی اروپا، در نظرسنجی‌ها او را پیشتاز قرار داده بود.

اما او برای ورود دیرهنگامش به مبارزات انتخاباتی بهایی پرداخت که طی آن مجبور شد از تجمعی در بازارهای استانی فرانسه برای حضور در یک تجمع بزرگ در خارج از پاریس چشم‌پوشی کند و طرحش برای طولانی‌تر کردن زمان کار برای مردم نیز محبوبیت نداشت و به لوپن این امکان را داد که شکاف آرای بین او و خودش را کاهش دهد.

لوپن که تا زمان حمله ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه به اوکراین از تحسین‌کنندگان آشکار او بود، ماه‌ها در شهرها و روستاها در سراسر فرانسه گردش کرد و روی مسائل مربوط به هزینه زندگی که میلیون‌ها نفر را آزار می‌دهد تمرکز خود را گذاشت و از عصبانیت نسبت به حاکمان هم استفاده بسیاری کرد.

آدرین تیری، ۲۳ ساله که یک سال است حامی مکرون شده است می‌گوید: “مارین لوپن می دانست که چگونه با مردم در مورد مشکلات واقعی تر آنها صحبت کند. طی دو هفته آینده او (مکرون) بعد از یک استراحت دیپلماتیک باید توجه بیشتری به آنچه در فرانسه اتفاق می‌افتد داشته باشد.

آقای مکرون در سال ۲۰۱۷ در حالی که فقط ۳۹ سال داشت، در انتخابات ریاست‌جمهوری فرانسه به پیروزی رسید و عنوان جوان‌ترین رئیس‌جمهوری این کشور را از آن خود کرد.

در دو دهه گذشته، هیچ رئیس‌جمهوری در فرانسه نتوانسته برای دور دوم ریاست‌جمهوری کشور را در دست بگیرد، البته مکرون در خیلی از مسائل اولین رئیس‌جمهوری تاریخ فرانسه بوده است.

 

لینک کوتاه : https://mobin24.ir/?p=7093

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.