به گزارش پایگاه خبری مبین۲۴ به نقل از یورونیوز، طبق مطالعهای که از سوی موسسه ملی بیماریهای واگیر آفریقای جنوبی انجام گرفته است، افرادی که در موج چهارم شیوع بیماری کووید-۱۹ در این کشور به سویه اومیکرون مبتلا شدهاند، ۸۰ درصد کمتر از مبتلایان سایر سویهها در بیمارستان بستری شدهاند.
نیکول والتر و شریل کوهن نویسندگان اصلی این تحقیق اضافه کردهاند که در صورت بستری شدن افراد مبتلا به اومیکرون در بیمارستان، خطر ابتلا به بیماری شدید در آنها تفاوتی با سایر سویهها ندارد.
آنها تصریح کردند که در مقایسه با شیوع سوی دلتا در آفریقای جنوبی بین ماههای آوریل تا نوامبر، افراد مبتلا به اومیکرون ۷۰ درصد کمتر به نوع شدید بیماری مبتلا شدهاند. دادههای مربوط به اومیکرون در دو ماه منتهی به نوامبر جمعآوری شده است.
سویه اومیکرون که برای نخستین بار در آفریقای جنوبی شناسایی شد، موارد ابتلا را در این کشور افزایش داد. این کشور حدود ۴۴ درصد از جمعیت بزرگسال خود را در یک دوره هفت ماهه بهطور کامل واکسینه کرده است.
نتایج این تحقیق قرار است در مجله مدآرکایو (MedRxiv) منتشر شود و هم اکنون نسخه پیش از انتشار نهایی آن در دسترس است.
نویسندگان تحقیق عوامل مختلفی را که میتوانند بر نتایج تاثیر بگذارند از جمله سن، جنسیت و اینکه آیا فرد بیمار دوباره به کرونا مبتلا شده است، بررسی کردهاند. آنها همچنین سایر بیماریها و ایمنسازی قبلی را نیز در مطالعه خود در نظر گرفتهاند.
این مطالعه همچنین نشان داد که افراد مبتلا به سویه اومیکرون ممکن است «بار ویروسی» بیشتری داشته باشند.
پل هانتر، استاد پزشکی در دانشگاه آنگلیای شرقی بریتانیا این مطالعه را مهم توصیف کرد اما گفت که ضعف اصلی آن کارآزمایی بالینی با «کنترلهای تاریخی» است: «همه موارد اومیکرون بین یک اکتبر تا ۳۰ نوامبر ۲۰۲۱ شناسایی شدند و ابتلا به دلتا بین آوریل و نوامبر ۲۰۲۱ بررسی شدند. مطالعات با استفاده از چنین کنترلهای تاریخی [historical control ] به طور کلی ضعیف در نظر گرفته میشوند زیرا نتایج ممکن است به دلیل مسائل زمانی با یکدیگر مغایرت داشته باشند.»
وی تاکید کرد: «بنابراین گرچه کار مبتلایان به اومیکرون در مقایسه با سویه دلتا کمتر به بیمارستان کشیده می شود نمی توان به طور قطعی گفت که آیا این به دلیل تفاوتهای ذاتی در شدت بیماری است یا به دلیل ایمنی بالاتر جمعیت در ماه نوامبر نسبت به موارد قبلی در ماههای دیگر سال است.»