• امروز : شنبه - ۳ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 23 November - 2024
8

حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی از فردا اول دی ۱۴۰۰

  • کد خبر : 4040
  • 21 دسامبر 2021 - 20:14
حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی از فردا اول دی ۱۴۰۰

به گزارش پایگاه خبری مبین۲۴، مجید موافق قدیری، عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران و رئیس هیات مدیره انجمن صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان کشور در گفتگو باخبرگزاری مهر گفت: وزارت جهاد کشاورزی از اول دی ماه ۱۴۰۰ ارائه لیست و معرفی واردکنندگان کالاهای اساسی را برای دریافت ارز ۴۲۰۰ تومانی به بانک مرکزی متوقف […]

به گزارش پایگاه خبری مبین۲۴، مجید موافق قدیری، عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران و رئیس هیات مدیره انجمن صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان کشور در گفتگو باخبرگزاری مهر گفت: وزارت جهاد کشاورزی از اول دی ماه ۱۴۰۰ ارائه لیست و معرفی واردکنندگان کالاهای اساسی را برای دریافت ارز ۴۲۰۰ تومانی به بانک مرکزی متوقف می کند.

وی تصریح کرد: براین اساس از ابتدای دی ماه نرخ ارز نهاده های دامی و گوشت مرغ به دلار نیمایی (٢۴ هزار و ١٩ تومان) تغییر می کند که نرخ این ارز نیز بر اساس نرخ ارز آزاد محاسبه میشود.

این فعال بخش خصوصی اضافه کرد : محاسبه محموله های روی آب و تخلیه نشده نیز با ارز ترجیحی انجام می شود. ضمن اینکه طبق اعلام وزارت جهاد کشاورزی سهمیه دام عشایر و روستایی و همچنین پرورش دهندگان طیور در سامانه بازارگاه تا آخر آذر تامین و تدارک دیده شده است تا نگرانی تولیدکنندگان کاهش پیدا کند.

این فعال صنفی اضافه کرد : کارخانجات تولیدکننده خوراک که تنخواه سهمیه ای برای تولید خوراک طیور دارند موظفند نهاده را در قالب خوراک دامی تولید و عرضه کنند. ضمن اینکه مقرر شده وزارت جهاد کشاورزی در باب سرمایه در گردش تسهیلاتی به کارخانجات خوراک دام اختصاص دهد.

قدیری در بخش دیگری از سخنان خود درباره اینکه تکلیف کسانی که محموله های ۹۰ درصدی و یا رسوبی دارند، چه خواهد شد؟، گفت: این گروه از واردکنندگان باید پیگیری می‌کردند که تا پایان آذر ماه برای تخصیص و دریافت ارز به بانک مرکزی معرفی شوند، در غیر این صورت بلا تکلیف خواهند بود و زیان هنگفتی را متحمل می شوند که لازم است سیاستگذار اقتصادی نیز در این خصوص چاره ای بیاندیشید.

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران همچنین درباره اینکه وضعیت بازار محصولات پروتئینی با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی چگونه خواهد بود و دولت چه تدبیری برای مدیریت بازار این محصولات اندیشیده است، گفت: یکی از اقدامات بر این صورت است که شرکت های مباشر وزارت جهاد کشاورزی یعنی شرکت بازرگانی دولتی ایران و شرکت پشتیبانی امور دام با حجم انبوه ذخایری که تامین کرده اند کالاهای خود را به قیمت تمام شده نیمایی (قیمت حاشیه ی بازار) به بازار عرضه کنند.

رییس انجمن صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان ایران توضیح داد: براین اساس تمام واردکنندگانی که ارز دولتی گرفته و کالا وارد کرده اند اما کالای خود را به بازار عرضه نکرده اند و محصول وارداتی آنها در انبار است، مکلف شده اند محموله های خود را به مباشرین تحویل دهند تا تحت نظارت آن ها توزیع شود.

وی اضافه کرد: همچنین این افراد با پرداخت مابه التفاوت مجاز به عرضه کالای خود به قیمت تمام شده نیمایی در بازار هستند.

قدیری درباره نگرانی های تولیدکنندگان مبنی بر اینکه به دلیل کاهش قدرت خرید مردم، محصولات تولیدی روی دست تولیدکننده می ماند، گفت : مقرر شده در حوزه محصولات تولیدی شیر، گوشت وتخم مرغ که در بازار متقاضی برای آن وجود ندارد، شرکت پشتیبانی امور دام ورود و آنها را جمع آوری کند.

وی از رفع ممنوعیت صادرات و حذف قیمت گذاری دستوری به دنبال اجرای این طرح خبر داد و گفت : اگرچه برخی تشکل های تولیدی خواستار جمع شدن سامانه بازارگاه هستند اما این سامانه با هدف رصد و پایش نهاده ها به کار خود ادامه می دهد. ضمن اینکه سهمیه ها در این سامانه حذف و امکان خرید نسیه و اعتباری نیز فراهم می شود. همچنین اصلاح جدی سامانه بازارگاه در دستور کار قرار گیرد تا قدرت رقابت در نزد فعالین اقتصادی توسعه پیدا کند.

قدیری اضافه کرد: با توجه به تغییر نرخ ارز دولتی به نیمایی برای کالاهایی که وزارت جهاد کشاورزی متولی آن است، وزارت خانه مذکور درخواست تامین ۲۷ هزار میلیارد تومن تسهیلات برای تامین سرمایه در گردش مورد نیاز تولید کنندگان را از هییت دولت کرده است.

این فعال اقتصادی با بیان اینکه تصمیمات فوق قبلا نیز چندین بار قرار بود که اجرا شود اما به دلایل متعددی چنین اتفاقی رخ نداد، گفت:در حال حاضر احتمال حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی بسیار زیاد و تقریبا قطعی است و ما آماده هر نوع کمک و همیاری به دولت محترم در جهت اجرای هر چه مناسب تر این طرح با کمترین تنش بازاری هستیم.

قدیری ادامه داد: در صورت اجرای این طرح صف ثبت سفارش و تخصیص و تامین ارز کالاهای نیمایی به شدت متراکم می شود و احتمال جا به جایی اولویت های کالایی در زمینه تامین و تخصیص ارز نیمایی بسیار بالاست بنابراین اتخاذ تدابیر و اقدامات فوری برای ثبت سفارش و تامین و تخصیص ارز کالاهای نیمایی هدف به فوریت ضرورت دارد.

لینک کوتاه : https://mobin24.ir/?p=4040

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 1در انتظار بررسی : 1انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.