به گزارش مبین۲۴ به نقل از بیبیسی، خانم اندرسون امروز چهارشنبه (۲۲ نوامبر) بعنوان نخستوزیر جدید سوئد معرفی شد، اما پس از خارج شدن یکی همپیمانان دولت ائتلافی، از سمت خود استعفا کرد.
بودجه پیشنهادی خانم اندرسون نیز از پارلمان رای لازم را نگرفت و در عوض پارلمان به بودجه پیشنهاد شده توسط احزاب اپوزیسیون که شامل حزب راست افراطی ضد مهاجر میشد، رای داد.
خانم اندرسون به خبرنگاران گفت: “من به رئیس پارلمان گفتهام که میخواهم استعفا بدهم.”
حزب سبزها، شریک ائتلافی خانم اندرسون گفته که نمیتوانند بودجهای را که “برای اولین بار توسط راست افراطی تهیه شده ” را بپذیرد.
خانم اندرسون گفت که امیدوار است بتواند دوباره به نخستوزیری فقط از طریق حزب خودش برسد، تا نیازی به ائتلاف نداشته باشد.
حزب سوسیال دموکرات سوئد هم گفته است که “این یک رویه قانون اساسی است که وقتی یک حزب از ائتلاف کنارهگیری میکند، دولت ائتلافی هم باید استعفا دهد”.
به گفته خانم اندرسون “من نمیخواهم دولتی را اداره کنم که مشروعیتش زیر سؤال رفته است”.
رئیس پارلمان سوئد هم اعلام کرده که در اقدام بعدی با رهبران احزاب تماس خواهد گرفت.
خانم اندرسون صبح روز چهارشنبه به عنوان نخست وزیر جدید انتخاب شد، و براساس قوانین سوئد، او تنها به این نیاز داشت که اکثریت نمایندگان رای منفی به او ندهند.
در صدسالگی حق رای زنان در سوئد، امروز یک زن ۵۴ ساله بعنوان رهبر حزب سوسیال دموکرات برای نخستوزیری این کشور انتخاب شد و بخشی از اعضای پارلمان ایستاده او را تشویق کردند.
انتخاب او برای قرار گرفتن در رأس یک دولت اقلیت پس از مذاکرات ۱۱ ساعته با حزب اپوزیسیون چپ، در ازای دریافت حقوق بازنشستگی بیشتر برای بسیاری از سوئدیها، امکانپذیر شده بود. او همچنین از حمایت ائتلاف احزاب سبز و همچنین حزب مرکزی سوئد برخوردار بود.
از ۳۴۹ عضو پارلمان یا ریکسداگ، ۱۷۴ نفر علیه او رای دادند، اما علاوه بر ۱۱۷ نمایندهای که از خانم اندرسون حمایت کردند، ۵۷ نماینده دیگر رای ممتنع دادند و وی در نهایت تنها با اختلاف یک رای پیروز شد.
او که قهرمان سابق شنای نوجوانان از شهر دانشگاهی اوپسالا است، فعالیت سیاسی خود را در سال ۱۹۹۶ به عنوان مشاور سیاسی نخست وزیر وقت، گوران پرسون آغاز کرد. او در هفت سال گذشته به عنوان وزیر دارایی مشغول به کار بوده است.
قبل از انتخاب امروز ماگدالنا اندرسون بعنوان نخست وزیر، سوئد تنها کشور اروپای شمالی بود که هرگز یک زن به عنوان نخست وزیر نداشت.